beeldende vorming

Leerlijn Beeldende vorming Amstelland

Groep 1 t/m 8 | primair onderwijs


De Leerlijn Beeldende vorming Amstelland is ontwikkeld in samenwerking met de online beeldende methode Laat maar Zien. De leerlijn is één van de voorbeeldleerlijnen uit deze methode. Het stimuleren van creativiteit bij kinderen staat hierbij centraal.

Laat maar Zien bevat meer dan 500 digitale lessen voor de groepen 1 tot en met 8. Er is een grote variatie in activiteiten: vlakke en ruimtelijke werkvormen, traditioneel (tekenen, handvaardigheid, textiel) en minder traditioneel (fotografie en animatie), naar de voorstelling, toegepast, naar de waarneming en beschouwende activiteiten.

De ruime keuze aan lesactiviteiten maakt het mogelijk om voor de eigen klas of eigen school een passend programma samen testellen. Met ‘Mijn Leerlijn’ gaat dat heel eenvoudig. Vanuit de Leerlijn Beeldende vorming Amstelland kun je je favoriete lessen naar de leerlijn slepen en het programma afstemmen op de eigen wensen en de visie van de school. Ook buitenschools aanbod en eigen lessen kunnen daarin worden opgenomen.

Binnen de Leerlijn Beeldende vorming Amstelland zijn excursies en gastlessen van het Cobra Museum, Museum JAN en SAKB KunstLokaal beschikbaar als verbinding met de directe omgeving. Met name startende scholen adviseert Cultuureducatie Amstelland de ondersteunende teamtrainingen voor de groepsleerkrachten te volgen. De teamtrainingen worden aangepast aan de vraag en behoefte van het team. De teamtrainingen bevatten handvatten voor zowel het samenstellen van de juiste leerlijn als voor het werken met alle technieken en materialen.

Een abonnement op de leerlijn omvat:
– Toegang voor alle groepsleerkrachten van de school
– Toegang tot alle lessen van groep 1 t/m 8
– 1 hoofdaccount en max. 55 sub-accounts Mijn Leerlijn
– 10% korting op standaard abonnementsprijs van Laat maar Zien


Informatie

leeftijdscategorie: groep 1 t/m 8
discipline: beeldende vorming
prijs: vanaf € 160,- tot € 304,-, afhankelijk van het aantal leerlingen
organisatie: Cultuureducatie Amstelland i.s.m. Laat Maar Zien

Bestellen