beeldende kunst

Flower Art Museum: Kunst en Natuur

Groep 3 t/m 8 | primair onderwijs


Het Flower Art Museum is gevestigd in de voormalige waterkelder tegenover de watertoren in Aalsmeer. Ieder kwartaal is er een nieuwe tentoonstelling te zien. Het unieke aan de tentoonstellingen is dat ze allemaal het thema “Mens en Natuur” als uitgangspunt hebben. Het kan gaan over bloemen, planten en bomen, maar ook over insecten, dieren en milieu. Elk kwartaal dus een andere invalshoek.

De leerlingen worden eerst rondgeleid door het museum en krijgen inzicht in de manier van interpreteren van de natuur door de kunstenaar(s). Vervolgens gaan zij, onder begeleiding van een kunstenaar, zelf aan de slag om hun visie op het onderwerp weer te geven. Kennismaken met kunst en nadenken over hoe je de natuur kunt verbeelden staan centraal. De workshop en rondleiding kunnen – in overleg – worden aangepast aan het thema dat op dat moment op school speelt.

Ter voorbereiding kan het museum een inleiding over de tentoonstelling en de kunstenaars aanleveren. Na het museumbezoek kunnen de gemaakte kunstwerken natuurlijk op school worden geëxposeerd (al dan niet met ‘uitleg’ van de kinderen). De wisselende invalshoeken van de exposities maken het mogelijk het Flower Art Museum meerdere malen te bezoeken.

Voorlopig programma:
29 augustus t/m 6 november 2022: tentoonstelling Menselijke Natuur

Bepalen wij als mensen wat natuur is, of bepaalt de natuur het doen en laten van de mens? In deze tentoonstelling laten kunstenaars op uiteenlopende manieren zie wat de invloed is van de mens op de natuur, en andersom!


Informatie

leeftijdscategorie: groep 3 t/m 8
discipline: beeldende kunst
lessen en locatie: 1 bezoek van 90 min. / in het Flower Art Museum
prijs: € 150,- per groep / max. 1 groep tegelijk
organisatie: Flower Art Museum

Bestellen