literatuur | fotografie en media

De Bibliotheek Amstelland

Groep 1 t/m 8 | primair onderwijs


“Kinderen die veel lezen, worden beter in taal. Leesplezier is de sleutel.”
De Bibliotheek Amstelland werkt voor alle scholen in Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer

Structureel samenwerken met de Bibliotheek op school
Taalontwikkeling, leesplezier en mediawijsheid, geborgd in het onderwijsprogramma. Daar werkt de Bibliotheek Amstelland aan met het landelijke, bewezen effectieve programma de Bibliotheek op school. Deskundige leesmediaconsulenten werken aan de (door)ontwikkeling van het eigen lees- en mediaplan van de school, met activiteiten die passen bij de schooldoelen. Deskundigheidsbevordering van docenten staat daarbij voor-op. Daarnaast zorgen de leesmediaconsulenten voor een goed ingerichte leesomgeving op school, met een aantrekkelijke collectie en een professioneel uitleensysteem.
Zo komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school en stimuleren zij kinderen om meer te lezen, in de klas en thuis. Dat zijn niet alleen mooie woorden, want de rapportagetool van de Bibliotheek op school laat zien of deze doelen daadwerkelijk worden behaald.

Losse lessen uit de leerlijn leesplezier of 21ste eeuwse vaardigheden
Ook als uw school niet samenwerkt met de Bibliotheek op school, kunt u gebruik maken van het lesaanbod van de Bibliotheek Amstelland. Met haar doorlopende leerlijnen zet zij in op het vergroten van leesplezier en 21ste eeuwse vaardigheden, met lessen voor alle basisschoolgroepen. Ook voor ouders en professionals heeft de Bibliotheek een uitgebreid aanbod en organiseert zij diverse inspiratiesessies.

De Maakplaats: wat maak jij vandaag?
Vanaf april 2019 presenteert de Bibliotheek: de Maakplaats. Ieder kind is een maker in de Maakplaats. Spelenderwijs ontdekt de leerling nieuwe technieken en leert het hoe je daarmee nieuwe dingen maakt. Ontdekkend leren met bijvoorbeeld LEGO Education, het maken van digitale verhalen of programmeren en coderen.


Informatie

Ga voor meer informatie over de Bibliotheek op school en het lesaanbod naar debibliotheekamstelland.nl/onderwijs.

Meer informatie