literatuur | fotografie en media

De Bibliotheek Amstelland

Groep 1 t/m 8 | primair onderwijs


Structureel samenwerken met De Bibliotheek op school
Taalontwikkeling, leesplezier en mediawijsheid, geborgd in het onderwijsprogramma. Daar werkt de Bibliotheek Amstelland aan met het landelijke, bewezen effectieve programma De Bibliotheek op school. Deskundige leesmediaconsulenten werken aan de(door)ontwikkeling van het eigen lees- en mediaplan van de school, met activiteiten diepassen bij de schooldoelen. Deskundigheidsbevordering van docenten staat daarbij voorop. Daarnaast zorgen de leesmediaconsulenten voor een goed ingerichte leesomgeving op school, met een aantrekkelijke collectie en een professioneel uitleensysteem. Zo komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school en stimuleren zij kinderen om meer te lezen, in de klas en thuis. Het effect van dit beleid en de activiteiten worden zichtbaar in de daarvoor ontwikkelde rapportagetool van De Bibliotheek op school.

Losse lessen uit de leerlijn leesplezier of de leerlijn digitale geletterdheid
Ook als uw school niet samenwerkt met De Bibliotheek op school, kunt u gebruik maken van het lesaanbod van de Bibliotheek Amstelland. Met onze doorlopende leerlijnen zetten we in op het vergroten van leesplezier en digitale geletterdheid, met lessen voor alle basisschoolgroepen. Ook voor ouders en professionals heeft de Bibliotheek een uitgebreid aanbod en organiseren we diverse inspiratiesessies.

De Maakplaats: wat maak jij vandaag?
Aan het Stadsplein heeft de Bibliotheek elke woensdag een Maakplaats. Die gaat op zaterdagen on tour gaat naar andere vestigingen, en ook naar scholen en BSO’s. Ieder kind is een maker in de Maakplaats. Spelenderwijs ontdekt de leerling nieuwetechnieken en leert hoe je daarmee nieuwe dingen maakt. Ontdekkend leren met bijvoorbeeld LEGO Education, het maken van digitale verhalen of programmeren en coderen.


Informatie

Ga voor meer informatie over de Bibliotheek op school en het lesaanbod naar debibliotheekamstelland.nl/onderwijs.

Meer informatie